foto's: Marjolein Schalk

foto's: Marjolein Schalk

Studio De Leijer

Studio De Leijer (Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk) is gespecialiseerd in illustratie, strip en (animatie)film. Ze maakten De Eefje Wentelteefje TV Show, een 17-delige televisieserie voor VPRO's Villa Achterwerk.

Met Micha Wertheim maakten ze het kinderboek Hoe Lima een lekke band kreeg. In 2013 verscheen Niemand de deur uit! Vakantieboek voor thuisblijvers, waar Marjolein en Jeroen samen de tekst en illustraties voor maakten (uitgeverij De Harmonie). Jeroen geeft les in grafiek op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij treedt op met diverse voorstellingen en maakt autonoom werk, zie www.jeroendeleijer.nl.

De illustraties van Marjolein zijn ook op haar eigen site te vinden, maar ze is de laatste jaren vooral actief als hoofdredacteur en projectleider bij Wobby.club en geeft workshops in Risoprinten.

Sinds maart 2015 zijn Jeroen en Marjolein i.s.m. S.L. Trumpstein een nieuw blad begonnen: Wobby, gedrukt op de Risograph duplicator, gepubliceerd door Wobby.club. Wobby verschijnt 4 x per jaar en voor elk nieuw editie wordt het collectief aangevuld met gasttekenaars en -schrijvers.

Contact:

Tel: 06 22379379

info@studiodeleijer.nl

Wij zijn een klein beetje actief op social media

Voor meer informatie of vragen, mail naar info@studiodeleijer.nl of via dit formulier: