Wobby #8 is available

At last: the first English edition of Wobby!
Wobby is a Dutch Risograph printed, thematic magazine, published by Wobby.club;
Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk (aka Studio De Leijer), Steppie Lloyd Trumpstein.
The theme of the last issue of 2016 is nasty stuff.

Special guests in this international edition: Gwénola Carrère (FR/BE), Andrew Cartwright (UK/NL), Daniel Cartwright (UK), Darren Shaddick (UK), Dick Verdult (NL/ES), Emile Weisz (NL) and Ward Zwart (BE).

Available here

 

 

Wobby Wonderland

Van 9 t/m 11 december organiseert Studio De Leijer/Wobby.club de eerste editie van Wobby Wonderland als onderdeel van het Tilburgse festival Incubate.

Het vindt plaats in ons thuishonk NS16 in Tilburg.

Activiteiten zijn oa een zine/stripbeurs, lezingen en de lancering van de eerste Engelstalige editie van Wobby

Vandaag stond er een stukje in Brabants Dagblad over het evenement. 

Meer info en updates hier.

IMG_2229.JPG

Flip-Flop Fiësta met Wobby en T.r.a.s.h.

Op 23 juli vierden we de nieuwe Wobby #6, thema ‘trendy trut’, in ons thuishonk NS16 Tilburg.
Samen met dansgezelschap T.r.a.s.h. organiseerden we de Flip-Flop Fiësta met o.a. een Kenjezelf Kit gesprek door Jeroen de Leijer met Danielle Lemaire en Trendy Trut Muziek van diezelfde Danielle die naast begenadigd tekenaar ook Disk Jockey is. Voor deze gelegenheid haalde Danielle de truttigste trends uit haar platencollectie tevoorschijn.
Dans / performance groep T.r.a.s.h. pakte uit met de humoristische performance MILK I / It used to be porn met Lucie Petrusová.
De truttigste dichter van Tilburg, Nick J. Swarth, droeg voor uit eigen werk en er waren filmpjes te zien van Leonard Bedaux Cinema.
Je kon op de foto met een sterke #instabitch van Maia Matches én er was een heuse Fashion Battle.
Je had er bij moeten zijn en als je erbij was, zeg je ongetwijfeld: je had erbij moeten zijn.

Bekijk hier meer foto's.

Bestel Wobby #6.

Fashion Battle

Fashion Battle

T.r.a.s.h.

T.r.a.s.h.

 

 

 

Zomerkaarten voor Het Zuidelijk Toneel

We zijn trots op onze eerste Riso-opdracht!

Toneelgezelschap Het Zuidelijk Toneel vroeg Wobby.club/Studio De Leijer om zomerse kaarten te maken.
Vijf Wobby (gast)tekenaars maakten een illustratie naar aanleiding van een van de HZT-voorstellingen die op zomerfestivals te zien zijn. We drukten de kaarten zelf op onze Risograph Duplicator in blauw en fluo roze.
De tekenaars van de leporello kaartenset zijn Jeroen de Leijer, S.L. Trumpstein, Marjolein Schalk, Eva Stalinski en Paul Faassen.

De kaartenset is gratis op festivals te verkrijgen: op Festival over het IJ, Theater aan Zee, Theaterfestival Boulevard en via diverse theaters in Brabant.

11 juni Lancering Wobby Stripdagen Haarlem editie

De eerste Wobby special!
Wobby.club presenteert in het kader van Stripdagen Haarlem een speciale editie in samenwerking met Kapitaal met als thema 'de kelder'.

Deze editie van 24 pagina's is in kleine oplage door Kapitaal en Wobby.club gerisoprint en is in de pop-up store voor het eerst te bekijken. Naast de Wobby zelf zijn er ook unieke prints te koop en kun je meedoen met de Wobby Masterclass.
Kom langs en ontmoet Wobby, Kapitaal en de vele aanwezige tekenaars en ontwerpers en laat jouw print of Wobby ter plekke signeren.

Met werk van:
Mike Diana, Jeroen Funke, Jip Piet, Wayne Horse, Seb Ikso, Levi Jacobs, Jeroen de Leijer, Maia Matches, Moedars, Sam Peeters, Marcel Ruijters, Marjolein Schalk, Bart Schoofs, Eva Stalinski, Anne Stalinski, Steppie Lloyd Trumpstein, Dieter VDO, Gees Voorhees, Wasco, Isa van Weert en Ralph Zabel.
Cover door Bobbi Oskam.

Laat hier weten of je komt!

Of als je verhinderd bent: teken alvast in voor een exemplaar!

Zaterdag 11 juni 14 uur.
Entree: gratis, Wobby Stripdagen Haarlem editie: €5, -
Locatie: Pop-up Store Stripdagen Haarlem, Anegang 4, Haarlem.

Feature op People of Print

Op het Engelse People of Print staat een mooi artikel over Studio De Leijer en Wobby met veel afbeeldingen van Risograph prints die we maakten voor o.a. Wobby.

Studio De Leijer aka Jeroen de Leijer and Marjolein Schalk are a couple putting together a mix of attention-grabbing projects spanning illustration, comics, publications and animated film. From their studio in Tilburg, Jeroen and Marjolein love turning their ideas into reality. In 2015, they released the first issue of Wobby; a Risograph-printed quarterly magazine which we think is perfect for those who need an adrenaline shot of visual inspiration. The fifth issue has just come out under the theme of ‘testosterone’ and we guarantee it’s definitely worth checking out!

Presentatie Wobby #5 testosteron!

We hebben weer een nieuwe editie van Wobby af en dat moet gevierd worden.
Het thema is deze keer testosteron!

Op zaterdag 30 april presenteert Wobby.club in NS16 Tilburg het nieuwe nummer met veel machtsvertoon.
Een keur aan tekenaars en auteurs hebben hun spierballen laten rollen om een viriele editie van Wobby eruit te persen: Jeroen de Leijer! Marjolein Schalk! Steppie Lloyd Trumpstein! Farida Laan! Didi de Paris! Sam Peeters! Stijn Peeters! Ad Roefs! Nyk de Vries!
Wobby #5 is er te koop voor slechts 10 Euro waarmee je 48 pagina’s visueel geweld tot je neemt.

Er is volop bier en worst, er zijn masculiene activiteiten zoals bierkratten bootcamp, kettingzaag jongleren, cupcake versieren, er is vuige muziek en er zijn pin-ups.
Binnenkort is het nummer via deze site te bestellen, maar gezelliger is het als je naar NS15 komt, in aanwezigheid van de makers.

PS Niet voor watjes.

Zaterdag 30 april, 20.30 u.

 

Presentatie Wobby #5
NS16

NS Plein 16 Tilburg


Wobby #5 is hier te bestellen!